tisdag 28 september 2010

Sockervadden är klar !




Mönster : Frozen Leaf finns här
Jag tolkade mönstret lite fel vilket resulterade i att jag fick en annorlunda avslutning på löven längst ned innan spetskanten. Får väl försöka att göra rätt om det blir en till sjal. Det var lite svårt att få till mitten av sjalen då det inte finns någon mittenmaska hålet mellan de båda löven tenderade att bli lite stort. Men jag är nöjd med resultatet och för första gången i mitt liv upplever jag en "rosa" period and I like it !

tisdag 21 september 2010

En glad nyhet !

Var på stickcafe´igår och fick mig en glad nyhet till livs! Man kan nu beställa och köpa böckernas bok på Adlibris."Tvåändsstickat" av Birgitta Dandanell och Ulla Danielsson. Fantastiskt!Tydligen så har man lyckats få till en nyutgåva av denna bok .I somras var jag såååååå nära att köpa på antikvariat för många pengar ........nu var priset klart mer humant.
Sedan ska erkännas att jag slant med pekfingret så det gled med en bok till av Marianne Isager.
Väntar redan ......
Fädiga blommiga muddar i bomull.

måndag 13 september 2010

Mera muddar och Rosa fluff



Bra att ha på lager för kommande behov av presenter.Lagom stor stickning att ta med på diverse matcher som man bevistar.....
Det rosa fluffet då ? Jo helt plötsligt hände det att jag sträckte mig efter ett rosa nystan i den lokala garnbutiken. Va ? vad hände ? Jag liksom bara drogs dit och tanken på hur färgen på mjölken blir när man äter jordgubbar med gräddmjölk dök upp i huvudet ( jag kanske var hungrig ?) inte vet jag ,men nystanet såg så gott ut.

Nu har jag börjat på en sjal som är lite annorlunda. Hittad på ravelry så klart.
Garnet då :Shachenmayr nomotta
Stickor :3,5 mm
Mönstret är lite nytt för mig genom att det inte finns en mitten maska utan att löven spegelvänd direkt.

onsdag 8 september 2010

Körsbärsblom i september


Nu gör jag verkligen skäl för namnet "Fasta Maskor "
Det här ska bli muddar i bomull.
Mönstret är från Maria Gullbergs bok "Virka muddar" som kom för några år sedan.( Hemslöjdens Förlag)
Garn : Cotton Viscose garnstudio (rester från en bolero)
Virknål: Boye nr 2 = 2,5 (andra fabrikat)
Lite halvtråkigt med själva mudden men blommorna var klart roligare att göra. De är virkade i broderigarn (DMC bomullsgarn)
Nu är det bara monteringen kvar , kanske någon pärla ska få vara med också ?......



Fyndet av garn i garderoben har nu blivit en sjal (länk till gratismönster )till att börja med. Den blev ganska så stor 2½ nystan gick åt av Alpackan. Nu kan M på jobbet möta kylan!