lördag 7 februari 2009

Varmt och framförallt mjukt om stjärten


Flera gånger har jag fått ont i baken när man sitter på en stol utan direkt någon stoppad sits på vårt stickkafe´ . Flera gånger har jag fått låna en "stjärtlapp" av Å. (som hon alltid har med sig i sin väska verkar det som ).Flera gånger har jag sagt !- Jag borde sticka mig en så´n här."
Idag så blev det så ......gammalt lovika garn låg där och inte riktigt räckte till varken vantar eller sockor , så dom fick bli en mjuk sittdyna istället.Jag stickar dubbelstickning med två färger vilket var en ny teknik för mig. Jag fick lov att testa några gånger innan jag riktigt förstod hur det skulle vara. Färgerna är väl inte för upphetsande men man kan ju alltid brodera lite för att
piffa till det:-)


Ett inköp till har det också blivit. En digitalvåg . Kommer bra till pass när man ska väga sina gamla garnnystan och sitt nyspunna garn. Tack Mor o Far för en lite för tidig present.

Dagens fundering : Ska jag titta på tulpanerna eller äta upp dom ? De ser så goda ut!

5 kommentarer:

Åsa i Skuttunge sa...

Så bra att du äntligen "fått ändan ur vagnen" =) och stickar dig nått mjukt att sitta på!!

Karin sa...

Vad bra att du snart har det mjukare under dig.
O jag tror du inte ska tugga på tulpanerna,du får vänta tills ringblommorna kommer för de tror jag tåls att äta på :)

Samtal från min trädgård sa...

Det är ju precis vad man behöver på vissa stolar. Har även suttit på en liten, liten lammullsfäll, som var kantat med fint band. Varmt och skönt.

med nål och tråd sa...

Ska bli kul att se vad du har broderat.

Stickcafé... är det med yll&tyll? Jag tror faktiskt att jag ska dit på onsdag. Det blir första gången för mig.

ylva sa...

Stickkaffet som jag håller till på är på kafé Linne´varje måndag jämna veckor från kl. 17.00 Du är varmt välkommen vi brukar sitta på andra våningen.Jag tror att det är några som brukar gå på båda ställena :-)