onsdag 24 augusti 2011

Fyrtio kronor för ett minne

När jag var sisådär 6 år fick jag följa med min Moster Britta på en tillställning.Där såldes lotter. Jag fick en lott av min Moster och lyckan var total när jag vann en skål. En precis likadan skål hittade jag på en loppis i helgen. Känslan av lycka infann sig .Fyrtio kronor och skålen var min!Made in USSR


Har börjat på en sjal: Summer Flies (gratis ravelrymönster).Blev inspirerad av "Pyssel och Knåp".
Garn: Visjö
stickor 5mm
Trevlig och lätt stickning .

7 kommentarer:

Maria sa...

Vilken fin skål! Det är otroligt hur varm man kan bli i hjärtat när man hittar saker som påminner om ens barndom! Sjalen komme att bli riktigt fin den med! Härlig färg!

Otaliga projekt sa...

En likadan skål finns i morföräldrarnas sommarstuga, men innan jag såg ditt inlägg har jag inte ägnat den någon större tanke. Nu måste jag nog se om inte den kan få flytta till mig.
Jag såg också sjalen hos maria och blev lite sugen. Hon sa liksom du att den var lätt. Får nog testa.
Sarah

Pysselfarmor sa...

men vilken vacker skål OCH sjal...jaha ska den där vara lätt..får kika ..kanske ska jag slå till nu då och börja jag också med litet sjalstickande. Har bara gjort en hittills...

Tyg och otyg sa...

Men, så roligt! Har du kvar skålen som du vann också?
Jag tror faktiskt att jag såg assietter i porslin som liknade den där skålen när jag var på bakluckeloppis förra helgen, förresten.

med nål och tråd sa...

Så söt historia med skålen. Och du, nu blev jag också inspirerad till sjalstickning, måste kolla upp sjallänken. Tack för tipset :)

Is sa...

Jag älskar också dessa skålar! De är inte helt ovanliga, jag har köpt dem vid 3 tillfällen, i flera olika storlekar. Så om du vill ha en flera behöver du bara hålla ögonen öppna.

Anonym sa...

Sitter i min sambos stuga som hon ärvt av sin gam'mormor. En likadan skål finns här. Är värd 100-200 kr. Gjord i Ukraina under Sovjettiden perioden 1950-80 talet