söndag 7 oktober 2012

Hemlig utflykt


I helgen bjöd Mannen i mitt liv på en hemlig utflykt. Det visade sig att vi skulle till Stora staden Stockholm, som visade sin allra finaste sida denna helg .Strålande sol och klar krispig luft. Så himla fint Stockholm är då. Vi har hunnit med ett besök på Maximteatern med Stefan Sauk och dagen efter så fångade Spritmuseum vårt intresse. Kan man ha ett museum om det ? Jo det kunde man , konst av  bla. Andy Warhol  var överraskande rolig. Men man tog även upp alkoholens baksida både historiskt och i nutid ,man lämnas dock att tolka in  mycket själv.


 "Ett lagom stort glas rymmer en lagom stor sup" 1700-talets spetsglas var rejält tilltaget användes till både sprit och vin  hmmm ...

 Varför det heter sup? En skål som gick laget runt .Man delade systerligt och broderligt på urgammalt vis. Super. Ur sked i mun.

 När vi var där snubblade vi in på denna tävling !  Jätteroligt! Folk är så kreativa ! Man fick rösta och sjunga med och komma fram till vilken nubbevisa som var bäst.Här är det Martin Holmström från Uppsala som sjunger sitt bidrag "Hönan" (kom 3:a )

 Vårt fina hotellrum och en go`fika på stan. En fantastisk helg och inte en maska är stickad !

2 kommentarer:

Händer på Haga sa...

Hej. Vilka fina små ugglor du gjort i inlägget lite längre ner. Jättesöta!

Blenda sa...

Vad mysigt det låter! Helgen var verkligen fin, även på västra sidan av landet!

Ha det gott/Blenda