torsdag 2 maj 2013

OOOiiiiii nu har den kommit !

Boken som jag så länge velat ha !
Tar man bort skyddet så är den så här fin :-) 

 Hela boken är baserad på  gamla mönster från -30,-40 och 50-talet. Anpassade till dagens storlekar.Sedan gör det ju inget att boken är full med vackra  bilder och att det är härlig kvalité på pappret när man bläddrar!
Jag har börjat ( så klart ), efter mycket räknande och stickande av provlappar tror jag att detta blir bra. Drops Baby alpacca silk , mjukt och lent för kroppen och det gjorde ju ingenting att Drops har rea just nu. Ett minus kan vara att silke har en tendens att växa och "ludda" men jag bestämde mig för att prova. Valde dessutom en modell som inte är så kroppsnära.Fortsättning följer

5 kommentarer:

med nål och tråd sa...

Åh jag känner din glädje hela vägen hem till mig. Det ska bli kul att se vad du tar dig till :)

Blenda sa...

Vilken fin bok! Modellen på framsidan är ju helt underbar, snacka om flärdigt! Jag har också beställt Alpaca Silk, har inte testat det förut så det ska bli spännande... Början på din kofta ser lovande ut!

Och vad fina grejor du gjort till vän och mor! Halvvantarna är superfina, och det är otroligt bra med såna på kallt kontor! Tror inte jag skulle klarat av vintern som gick, om jag inte haft mina (fast de är inte lika fina som dina, men de värmer gott!)

Ha det gott! /Blenda

Eva sa...

Så kul!
Och jag fick just idag hem ett antal Femina-bilagor med stickning från 1940-50tal. (Original alltså) som jag hittat på Blocket.

Maria sa...

Spännande. Visst är det kul med de gammla mönstren. Ungefär som svärmors gammla kokbok men åter till stickning. Den ser verkligen fin ut din provlapp. Ska bli spännande att se resultatet.

Pysselfarmor sa...

Vilken skatt! Den boken passar dig perfekt juh! ;-)