söndag 23 november 2014

Det börjar dra ihop sig ....

Idag har jag tjuvstartat med att baka o (därefter smaka på) saffransskorpor. Himla lätt att göra och himla gott till kaffet :-)


Förra helgen var jag nere hos mina föräldrar i Skövde. Resan kom lite i skymundan pga  att det opererades knän  i veckan:-)  Nu har jag landat lite och började att titta  på vad jag fick med mig hem. Min kära Moster och Morbror har flyttat till annat boende och vi har blivit ombedda ta med saker som vi tycker om , då de  varken kan ta med eller spara på saker.


Här är ett vackert fat från Töreboda Keramik, Fabriken  grundades som lervarufabrik av Birger Johansson 1927. 1935 inträdde två nya delägare i verksamheten och förutom Birger Johansson bestod nu ägargruppen även av Victor och Richard Thunberg. De tre ägarna höll samman fram till 1941, 


Den här vasen kom också med hem  , Jag kan se den full med sommarblommor och ax från åkern utanför nästa sommar.

den kommer från Royal Copenhagen 

4 kommentarer:

Iréne JB sa...

Får nog ta och baka saffransskorpor snart. Gott och bra att ta med som gåbortpresent.

Katarina sa...

Kul att läsa om töreboda keramik då jag bor där. Visste om att det funnits men har dålig koll på vilken typ av keramik de gjorde. Fatet är väldigt fint.

Pysselfarmor sa...

Vilka fina saker! Jag kan också se sommarblommorna i vasen!

Blenda sa...

Låter gott med skorpor, det kanske jag skulle göra! Har sådana julkänslor så det liknar inget, och har redan gjort lussebullar! :-)

Hoppas det går bra med tösen och hennes knä!