onsdag 25 mars 2015

Sjal x 3


Sjal nr 1
Nu är födelsedagssjalen färdig. Min kompis på jobbet ska få den. Själva födelsedagen har redan varit men då fick hon ett nystan och ett löfte om en sjal. 
Mönster: Kiri ,gratis på Ravelry ett gammalt mönster som jag stickade för ganska  många år sedan 
Stickor: 4,5 mm
Garn : Drops kid silk 


 Ett traditionellt  lövmönster som man ganska lätt memorerar, vilket gör att det blir ett härligt  vilsamt flyt i stickningen som inte kräver allt för mycket engagemang.många löv blev till under stickhelgen i Vrigstad.


 sjal nr 2 
den här sjalen har ingen mottagare ännu , kanske den stannar kvar hos mig :-) Det blir min femte Icarus räknade jag ut...... opps! 
Stickor: 3,5 mm 
Garn: Drops Lace 
Vårkänslor så det räcker och blir över !
 Sjal nr 3 
jag kan inte se mig mätt på denna underbara färg ! och jag tror att jag har prickat rätt vad gäller val av mönster , "a perfect match in heaven". Den här sjalen har jag också stickat flera gånger. ..typ tre :-) 
Stickor: 4 mm 
Garn: La jolla av Baah yarn (USA) 


 Är väldigt förtjust i rutmönstret som bildas runt löven.

4 kommentarer:

sticka går ju sa...

Allihop är ju väldigt fina, men Semelen...wow! Den är helt enastående!
L

Blenda sa...

Jättefina sjalar, kan inte riktigt bestämma om jag gillar Semele eller Kiri allra bäst! Färgen på Semele är i alla fall överlägset bäst, otroligt varm och glödande riktigt! Längtar som en tok på att flyttbestyr ska vara över, så jag har ork och tid att sticka! Har abstinens baske mig!

Ha det gott! /Blenda

Pysselfarmor sa...

ååå så vackra sjalar. Nu har jag packat för att åka till gården i norr för 11 dagars ledighet....och jag har sjalgarn med mig kanske ska jag ta och sticka denna Kiri.Jag får kolla och det finns ju så många vackra sjalar och som är gratis mönster.

Liisa sa...

Din vän hoppas jag blir glad - en jättefin present. Och ja, även om icarus är fin också - semelen... Så snygg! Perfekt kombination av garn och mönster!