måndag 29 juni 2015

Sommerlett
Glad och faktiskt lite stolt , det var inte helt enkelt med fyra färger samtidigt! Det blev allt lite bubbligt och knöligt, dels för att jag är nybörjare på att ha fler färger än två  på samma varv och dels för att jag stickar med olika sorters garner. Visserligen gick det att blocka bort  en del men efter användning så vill garnet gärna tillbaka till sitt ursprung.


Mönster : en blandning av "Sommerlett" ur Kofteboken och Drops Design nr 116-9 jag fick lov att  anpassa maskantalet så att det funkade med mönstret men det var inte så svårt. Man får prova allt eftersom man stickar.
Stickor : 3 mm på slätstickningen och 3,5 mm på mönsterbården 
Garn :Alpaca  Indiecita , tvåtrådigt ullgarn växtfärgat i daggkåpa och björk. Shetlands ull för de blå detaljernaDet blev knappar av pärlemor ur samlingarna, så hela koftan är från mina gömmor vilket är mycket tillfredsställande:) 2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad fin din kofta blev! Sött med kort ärm och fint mönster på oket. Jag håller med om att det känns extra tillfredsställande när man kan göra något av det man redan har hemma.

Mia sa...

Ni tror att jag låtssa och över driver? Att jag gör mig till för att får allt att verka värre än det är?
Jag är en mamma, fru som berättar om min vardag: Har min sysselsättning på kommuns psyktrin och är ofta ledig på helgerna och vissa vardagar. Har hel sjukersättning, gift, två tånåriga barn varav den yngsta har utvecklingtörning. Liksom jag har asberger, autism, utvecklingstörning. Vi bor på landet vid en vacker sjö. Välkomna hit! Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se
Jag har diagnoser: Asperger, Autism, Utvecklingstörning m.m
Snälla ni kom in och läs min blogg om mitt liv vetja!
Att vara annorlunda liv med diagnoser!
DELA OCH SPRID MIN BLOGG VIDARE!
DET SKULLE BETYDAR MYCKER FÖR MIG OM NI GJORDE DETTA FÖR MIN SKULL!
TACK I FÖR HAND!
miamiamia.bloggplatsen.se
mia2@home.se
Jag bloggar för att jag vill öka kunskapen och förståelsen om Psykisk Ohälsa i samhället. Om du bloggar helt eller delvis om Psykisk Ohälsa, följ mig så följer jag tillbaks! Jag har: Autismspektrumtillstånd, Autism, ADHD, kronisk depression. För samarbete kontakta mig på: / mia2@home.se
Jag och vill skriva lite om mina tankar i den stora världen och och leva ett annorlunda liv och vara annorlunda!
Hoppas på många läsare som vill följs och följa mig i både vått och torrt! Hoppas att ni dela och sprida min blogg vidare m.m
I både glädje och sorg, jag är en lipsill för det minsta lilla egentligen så får vi ser hur det går att blogga här. Har haft ett hård liv!
miamiamia.bloggplatsen.se