söndag 2 augusti 2009

Copycat


Stora Dotten ville ha en ny mössa, helst en likadan som den hon hade.
Efter att ha studerat gamla mössan insåg jag att jag inte skulle kunna skapa samma mönster men jag tyckte att det påminde mycket om en mössa jag sett för några dagar sedan på Ravelry.
Sedan var det bara att försöka göra en "likadan" mössa. Trevlig stickning som tog en kväll, och lite till. Stickor 5 mm och garnet är Novita (Köpt på Rusta )
Dottern blev nöjd dessutom.
Idag var jag på något väldigt trevligt. Vår hembygdsförening hade ordnat en dag med lite aktiviteter och en av punkterna var att doktrorand Ingela Wahlberg från Uppsala universitet kom och berättade om "Varifrån kommer traditionen att smycka våra textilier med blommor, från lyx till vardagsvara, syföreningarnas ekonomiska betydelse under 1900-talet. -Var återfinns samtidens blomstrande broderier?
Roligt att lyssna på och spännande att få klämma och känna på olika arbeten hon visade. En lustig detalj var en röd klänning som hon hittat på myrorna i stan . Den visade sig att det vara av kinesisk siden från 1750-talet ! Med hjälp av bla. denna klänning har man nu kunnat återskapa nya tyger med samma mönsterrapport. Cooolt! Det finns skatter på myrorna.

1 kommentar:

Samtal från min trädgård sa...

Fin mössa. Ja, Myrorna är en guldgruva