söndag 6 december 2009

Från topp till tå ..eller tvärtom?Har i dagarna stickat på en spetsstrumpa som börjar från tån istället för att som traditionellt starta med skaften. Jag har hört mina stickkompisar prata om detta fenomen men har aldrig provat förrän nu. Jag kan väl sammanfatta att jag tyckte det var en ny rolig kunskap.Det är alltid kul att få tänka anorlunda mot det man är van vid och faktum är att jag tror att jag tycker att hälen blev liksom mer tajt inga hål i de hörn där man plockar upp maskor.Själva strumpan ser inte mycket ut för världen där den ligger men den är faktiskt snyggare på ett par ben. De ska även få ett sidenband längst upp ... eller knappar kanske ? (får gå till affären och kolla vad de har att erbjuda...)
Garn : opal ( inhandlat på vårens syfestival)
Stickor : 2,5 mm
Mönster: Gratis mönster från Ravelry "Södera socks " av Vilma Vuori

5 kommentarer:

Sunna sa...

Jag har också länge tänkt jag vill testa denna metod, får se när all julhysteri lugnat sig, fina blir dom i alla fall

silveropulver sa...

Det ser så himla svårt ut men jag få ändå lust att testa nåt liknande. Superfina blir de! Vilken tröja du gjort också, wow!

silveropulver sa...

Eller väst menar jag såklart.

Samtal från min trädgård sa...

Väldigt snygga och trevlig färg! Och tack för din kommentar, det värmer.

Lina sa...

Så mycket fint sedan sist!
Såg du hade köpt bok om tvåändstickning på sätergläntan. Kan man lära sig så tror du? Jag är så väldigt sugen menhar inte riktigt möjlighet att gå kurs för tillfället.
Trevlig helg!
/Lina