söndag 22 augusti 2010

Man gör annat pyssel....

När man får dialysbehandling så är det vanligt att man fryser. Idag har jag sytt riskuddar. ( en variant på de mer kända vetekornskuddarna) Man värmer kuddarna 1½ minut i micron och vips så har man en varm och go kudde att lägga på magen eller runt nacken. Funkar bra att ge bort i present faktiskt. Men som sagt , de här två ska jag använda på jobbet.
  • Ta en tygbit som du tycker om tex. ca 30 X 40 cm
  • Sy en påse.
  • Häll i grötris
  • Sy ihop påsen .
  • Klart!

Vill man vara lite mer ordentlig kan man sy ett ytterfodral som ett örngott. För att det inte ska lukta för mycket julgröt så kan man plocka lavendelblad och torka och lägga i . Eller droppa några droppar av doftolja innan man syr ihop påsen .

5 kommentarer:

silveropulver sa...

Grötris alltså? Det har jag aldrig testat. Det är så kallt hos oss så vetepåsarna åker i och ur mikron redan... Tycker vete håller värmen ganska dåligt så kanske ris funkar bättre?

Blenda sa...

Tack för tipset med grötris/lavendel! Min svägerska gjorde jättefina såna här i linnetyg i julklapp till mina döttrar för något år sen eller två (de hade önskat sig det). Men i den ena kudden hade det kommit med något skräp, så varje gång man micrade den, luktade det brända popkorn...
:-D

Jag ska testa detta med grötris, ska bli spännande och se om det blir någon skillnad i hur de håller värmen!

/Blenda

Jefa sa...

jag vet vad du kan sälja på lördag! grötpåsar till frusna flanörer i vasaparken!!

Samtal från min trädgård sa...

De var både vackra och användbara. Vilken tur att de har dig på jobbet!

ylva sa...

Tack !