torsdag 20 januari 2011

Varm om halsenNu är min röda halsduk klar.Passar till det mesta och jag är nöjd. Gillar mönstret. Lätt stickning att ha med sig. Gratis mönster här.
Garn: Sandnes Lanett
Stickor : 3mm
Har stickat den här sjalen en gång förut för några år sedan i Silke tweed.
Med risk för att kanske provocera någon så visar jag också min fina fårskinnsboa som är nyinköpt. Tjejen i affären gjorde ett rörande försök att övertyga mig om att de vackra ulliga lockarna var avklippta från fåret och fastsydda (!) på en lång rad .
När jag visade att det omöjligt kunde vara på det sättet så bad hon nästan om ursäkt.Jag frågade varför? Hon sa :det där är lite känsligt...
Nytt på stickorna : Tvåändstickade halvvantar som ska prydas med lite broderier.
Dagens fundering : De som tycker det är känsligt använder dom inga skor ,plånböcker , väskor , bälten gjorda av skinn?

3 kommentarer:

Karins fotoblogg sa...

Snygga halsdukar alla tre! Visst var det den röda du stickade på, när vi sågs? Själv håller jag på att avsluta en mörkgrå mössa i alpacka till maken :)Har ingen aning om hur den kommer att se ut på. Blev lite inspirerad efter jag gjorde en babymössa. Nästa stickprojekt tror jag blir en matchande babyfilt till mössan. Jag tänker mig som fotorekvisita till nyfödda.

Ha det gott!

Åsa i Skuttunge sa...

Fint som bara den.Jag borde också komma igång igen med mina tvåändstickade vantar!

Liisa sa...

Jag håller med du jag. Lite känsligt vore det kanske om du skulle komma med slängkappa i äkta leopardskinn. Det var en jättesöt får-boa! Passar dig utmärkt. Fiiiiiiiiinaste (infoga ett antal hjärtan här) som dottern skulle ha skrivit på fb...