torsdag 13 januari 2011

Precis en så´n

..här ring har stått högt upp på min önskelista ett bra tag. På veckans stickcafé kom vi att diskutera Stig Lindberg. Jag verkligen tycker mycket om hans porslin och framför allt "Berså" Några snabba klick på nätet så hittade jag denna mysiga affär :Garderobsbutiken . Då kunde jag inte låta bli så nu är jag en lycklig ägare av denna ring .Fin va??? Har faktiskt funderat starkt på att göra ett vantmönster som en liten "tribute to Mr Lindberg" ( vi får väl se vad det blir av dessa planer , men nu är jag lite på gång känns det som .)
Förra påsken gjorde jag dessa ägg. I år ska jag nog skaffa mig bättre färg och pensel och göra ett mer seriöst försök.
Dagens fundering: Undrar vad min ring har varit för något ? En kaffekopp eller ett fat .....och hos vem har det varit ? Har det legat god mat på tallriken eller vem har satt sina läppar mot koppkanten ? mmm det tål att tänkas på...:-)

7 kommentarer:

Anna-Maria sa...

Titta här!:

http://www.ravelry.com/patterns/library/berceau

Jefa sa...

Härligt! Grattis till den snygga ringen. En bekant har en hel servis berså som hon ska sälja o även ett defekt uppläggningsfat som jag var lite sugen att lägga ett bud på (fatet altså) men jag antar att det är svårt att sälja x antal smycken med löv på!
Ha en bra helg!
/Kram Jennie

Anonym sa...

Spännande tankar och tack för ett fint inlägg. Jag är glad att du tycker om ringen! Jag använder min dagligen, den piffar upp :)

Blenda sa...

Ringen är jättefin, och jag håller med dig om Stig Lindbergs mönster!

Om du gör ett sådant vantmönster, så lovar jag att göra ett försök att sticka med flera färger! :-)/Blenda

Johanne sa...

Så läcker ringen är!

Liisa sa...

Jättefin, vilken kul idé! Fint inlägg!
Och vantar är jag med på!

Katrin sa...

Underbar ring. Kommer ihåg att vi hade såns koppar hemma.