lördag 7 september 2013

Jag fck ett ryck....I veckan sydde jag upp två värmekuddar. Våra patienter fryser ofta när de får sin dialys, så en varm värmekudde uppskattas. Jag har sytt såna här kuddar förut men nu har hygienreglerna blivit strängare så nu sydde jag upp kuddarna i ett tyg som är ytbehandlat så man kan torka av det med ytdesinfektion och det tål 60 grader så det funkade bra i "mikron" också när man värmer.Jag fyller mina kuddar med grötris , funkar precis lika bra som vete.Ett kul och snabbt projekt !

 Världens bästa granne knackade på dörren och frågade om jag ville ha gurka?!!!
 Jaaaa! snabbt plockade jag fram mammas gamla recept och dagen efter så kokade jag lagen och skar gurkan och löken. En härlig doft spred sig i köket av dill lök och gurka
En känsla av rikedom infinner sig :)

3 kommentarer:

Blenda sa...

Vetekuddar, eller för den delen riskuddar, är fantastiskt! I vår familj har alla tjejer varsin, och micron går varm med dem i vintertid! Himla snyggt tyg du fått tag på!

Vad smaskigt med hemmagjord inlagd gurka... Den här helgen hade jag tänkt plocka rönnbär och testa att göra gele, det har jag aldrig prövat innan och det är ju mängder av dem i år. Nu vet jag inte om jag kommer att hinna imorgon, men vi får se!

Ha det gott! /Blenda

Anna sa...

En sådan bra idé med ris! Och så snygga märken det sitter på. Var har du fått tag på sådana??

Åsa i Skuttunge sa...

...och varifrån kom tyget??