söndag 15 mars 2009

Vit ,vitare......vitast
Har stickat Swallowtailsjalar på sistone, och är på jakt efter ett så vitt garn som möjligt. Först testade jag Drops alpaca mjukt och gosigt men tyvärr så luddar det ganska mycket och är inte riktigt vitt så nu har jag testat Sandnes garn Lanett superwash som är kritvitt även det mjukt och gosigt men jag är inte ett "fan" av superwash tycker det känns lite "knakigt" när man stickar. Men resultatet blev bra.
Vitast är nog snön utanför mitt fönster ! Idag blir det ljusbehandling av stora mått.


Jag ska även bli varm om mina ben. Har börjat att sticka på ett par benvärmare ,mönster finns här. Tycker om mönstret , lagom svårt för att kunna kombineras med TV men jag fick minska ned maskantalet för att de skulle passa mina "pinniga" obefintliga vader. Ett plus är ju att det går lite fortare då ......

Dagens fundering : Undrar var merinoullen kommer ifrån som är i Lanettgarnet , minns fortfarande de otäcka bilderna som kablades ut för ett tag sedan.

2 kommentarer:

Marika sa...

Jag har för mig att jag hört följande: Merino från Australien används oftast till tyg. Garn i Europa använder oftast merino från Uruguay, där de inte har samma problem med parasiter.

Samtal från min trädgård sa...

Ingen aning var den kommer ifrån. Har en faster som har stickat ett stort babysjal i just den vita Lanett och hon är väldigt nöjd.