torsdag 28 maj 2015

Får jag presentera Siri?




Ja, här har vi då min variant på Koftan Siri  av Linnéa Öhman 
Det blev lite ändringar längs vägen och det berodde nog mest  på att jag stickade i ett  allt för tunnt garn. Jag var nog lite "off" på min guage  garnet är inte så fylligt  så koftan blev lite nätt i sitt uttryck. Så jag stickade den lite kortare och den vridna resåren som skulle vara i kanterna funkade ju inte så då blev det moss-stickning ( goda råd från stickvännerna ) 


Gillar mönstret av löv som ligger på oket, Det var kul att sticka och det blev en intressant struktur.



Kanterna har fått förstärkning med fina band för att ge lite stadga 


Knapparna jag hade tänkt blev för tunga, så det blev till att bege sig till knappaffären och hitta nya. Det blev "kamouflage-knappar", närmare än så här kan man nog inte komma....




Garn: BC Shetlandsuld 
Stickor : nr 3 mm 
Ganska nöjd :-) 



9 kommentarer:

Virresstickning sa...

Tycker du ska vara helnöjd!
Jättefin!
Har grått garn till en i mitt granskogens;-)

Virresstickning sa...

Garnskåp ska det stå !!

Iréne JB sa...

Jättefin! Gillar det nättare uttrycket.

Liisa sa...

Så fin den blev! Jag gillar också att den är nättare. Den klär dig!

ylva sa...

Tack så himla mycket :) jo jag är nöjd .
Veronica : det blev ju lite kul med " granskogen" tänkte direkt att du hade ett lite hemligt förråd som ingen annan kände till...då det ibland skulle vara praktiskt att kunna lägga undan lite garn

annasaviga sa...

Superfin! Håller med ovanstående, koftan gör sig jättebra i din nättare variant. Perfekt till denna ruggiga försommar. Har hört att mönstret skall vara lite klurigt att sticka efter, stämmer det?

Unknown sa...

Fin och fantastisk kofta med ett trevligt innehåll.

bondtösen sa...

Å vad fin den blev! Kul att garnet kunde komma till användning. Jag tycker mig känna igen det från när vi försökte oss på att sticka 40- talströjor... Mitt garn slutade som en Emelie.

Anonym sa...

Jag tycker om din nätta variant på Siri. Jag har funderat lite på att sticka en själv, men inte startat upp för att jag tycker den ser lite "bylsig ut" - och så har jag också hört att mönstret är lite svårt. Vad tycker du?